Ünvanı, Adı ve Soyadı |
Prof. Dr. Faik Ahmet AYAZ |
Anabilim Dalı |
Biyoloji |
Bilim Dalı |
Botanik |
Uzmanlık Alanları |
1. |
Bitki Fizyolojisi |
|
2. |
Bitki Biyokimyası |
3. |
Bitki Stres Fizyolojisi |
Doktora Derecesini Aldığı Üniversite, Ülke |
Karadeniz Teknik Üniversitesi, TÜRKİYE |
Telefon |
0462 377 3712 |
E-Posta |
faa@ktu.edu.tr |
Kişisel Web Sitesi |
|
Yürüttüğü Araştırma Projeleri |
1.Muşmula (Mespilus germanica L.) Meyvasının Hızlı Olgunlaşma Döneminde Polifenoloksidaz, Peroksidaz Aktivitesi Değişimi ile Fenolik Madde İçeriği Arasındaki İlişki. KTU Araştırma Fonu.
2.Ctenanthe setosa’da brassinosteroid ve yüksek sıcaklık uygulamasının yaprak kıvrılması ile ilişkisinin protein, enzim ve hormon düzeyinde incelenmesi. KTU Araştırma Fonu .
3.Su Eksikliği Stresinde Ctenanthe setosa’da Yaprak Kıvrılmasının Hormonal Kontrolu ve Moleküler Mekanizması. TÜBİTAK-TBAG.
4.Doğu Karadeniz Bölgesinde Yayılış Gösteren Ayıüzümü (Vaccium L.) meyvelerinin, Fenoliklerinin Kromatografik Ayrımı, Tanımlanması ve Antioksidant Özelliklerinin
Belirlenmesi. KTU Araştırma Fonu. |
Verdiği Tüm Dersler |
Ders Kodu |
Ders Adı |
|
1. |
7230 |
Bitki Sekonder Metabolizması |
Aktif Döneme Ait Verdiği Dersler |
Ders Kodu |
Ders Adı |
Seçilmiş Bazı Yayınları |
|
|
|
1. |
Ayaz FA, Kadioglu A, Reunanen M. Changes in phenolic acid contents of Diospyros lotus L. during fruit development. Journal of Agricultural and Food Chemistry 45, 2539-2541, 1997. |
|
2. |
Ayaz FA, Kadioglu, A., Turgut, R. Water stress effects on the content of low molecular weight carbohydrates and phenolic acids in Ctenanthe setosa (Rosc.). Canadian Journal of Plant Science 80, 373-378, 2000. |
|
3. |
Ayaz FA, Huang HS, Chuang LT, VanderJagt DJ, and Glew RH (2002) The fatty acid composition of medlar (Mespilus germanica) fruit at different stages of development. Italian Journal of Food Science. 14, 439-445, 2002. |
|
4. |
Ayaz FA, Hayirlioglu-Ayaz S, Gruz J, Novak O, Strnad M. Separation, characterization, and quantitation of phenolic acids in a little-known blueberry (Vaccinium arctostaphylos L.) fruit by HPLC-MS. Journal of Agricultural and Food Chemistry, 53, 8116-8122, 2005. |
|
5. |
Ayaz FA, Glew RH, Millson M, Huang HS, Chuang LT, Sanz C and Hayirlioglu-Ayaz S. Nutrient content of kale (Brassica oleraceae L. var. acephala DC.). Food Chemistry, 96, 572-579, 2006. |