Ünvanı, Adı ve Soyadı
Prof. Dr. Sabriye ÇANAKÇI
Anabilim Dalı Biyoloji
Bilim Dalı Moleküler Biyoloji
Uzmanlık Alanları 1. Bakteri Sistematiği
  2. Gen Klonlama
3. Enzim Karakterizasyonu
Doktora Derecesini Aldığı Üniversite, Ülke Karadeniz Teknik Üniversitesi , TÜRKİYE
Telefon 0462 377 3582
E-Posta sabriye@ktu.edu.tr
Kişisel Web Sitesi
Yürüttüğü Araştırma Projeleri 1.S. ÇANAKÇI, A. O. BELDÜZ, K. İNAN ve H. KARAOĞLU. Türkiye’nin Çeşitli Kaplıcalarından İzole Edilen Anoxybacillus Cinsine Ait Termofilik Bakterilerin Tür Teşhisi, Karakterizasyonu ve Endüstriyel Öneme sahip Bazı Enzim İçerikleri Açısından Araştırılması. TÜBİTAK (104T286), Devam Ediyor. 2.S. ÇANAKÇI, A. O. BELDÜZ ve N. YAYLI. Saccharococcus caldoxylosilyticus TK4 Suşundan Isıl Kararlı Arabinofuranosidaz İzolasyonu ve Karakterizasyonu. Karadeniz Teknik Üniversitesi (2004.111.004.08), Devam ediyor.
Verdiği Tüm Dersler Ders Kodu Ders Adı
1. 7331 Proteinler
Aktif Döneme Ait Verdiği Dersler Ders Kodu Ders Adı
1. 5890 Bakteri Sistematiği
2. 7331 Proteinler
Seçilmiş Bazı Yayınları
  1. Beldüz, A.O., Dülger, S. & Demirbag, Z. Anoxybacillus gonensis sp.nov., a moderately thermophilic, xylose-utilizing, endospore-forming bacterium, Int. J. Syst. Evol. Microbiol; 53:1315-1320, 2003.
  2. Dülger, S., Beldüz, A.O. & Demirbag, Z. Anoxybacillus ayderensis sp. nov. and Anoxybacillus kestanbolensis sp. nov. Int. J. Syst. Evol. Microbiol; 54: 1499-1503, 2004.
  3. Sandallı, C., Beris, F.S., Canakci, S., Beldüz, A.O. & Demirbag, Z. RAPD analysis of three cultivars and a wild form in Prunus laurocerasus L. (Laurocerasus, Rosaceae). Biologia, Bratislava. 60 (1), 83-87, 2005.
  4. Çolak, A., Şişik, D., Saglam, N., Güner, S., Çanakçi, S., Beldüz, A.O. Characterization of a thermoalkalophilic esterase from a novel thermophilic bacterium, Anoxybacillus gonensis G2. Bioresource Technology, 96, 625-631, 2005.
  5. Yıldırım, M., Col, M., Colak, A., Güner, S., Dülger, S. and Belduz, A.O. Diphenolases from Anoxybacillus kestanbolensis strains K1 and K4T. World Journal of Microbiology & Biotechnology. 21, 501-507,2005.