Ünvanı, Adı ve Soyadı |
Prof. Dr. Muhammet BORAN |
Anabilim Dalı |
Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği |
Bilim Dalı |
Seyir ve Denizde Güvenlik |
Uzmanlık Alanları |
1. |
Su Ürünleri İşleme |
|
2. |
Kimyasal Oşinografi |
3. |
Deniz Kirliliği |
Doktora Derecesini Aldığı Üniversite, Ülke |
Karadeniz Teknik Üniversitesi, Türkiye |
Telefon |
+904627465495 |
E-Posta |
mboran@ktu.edu.tr |
Kişisel Web Sitesi |
|
Yürüttüğü Araştırma Projeleri |
Trabzon Limanı ve Çevresindeki Bazı Kirleticilerin Zamansal ve Alansal Dağılımı KTÜ Rek. Proje Kon No: 1999.117.1.3 |
Verdiği Tüm Dersler |
Ders Kodu |
Ders Adı |
|
1. |
7121 |
Yeşil Liman ve Liman Yönetimi |
Aktif Döneme Ait Verdiği Dersler |
Ders Kodu |
Ders Adı |
|
1. |
5012 |
Tehlikeli Yüklerin Taşımacılığı |
|
2. |
7121 |
Yeşil Liman ve Liman Yönetimi |
Seçilmiş Bazı Yayınları |
|
|
|
1. |
KARAÇAM, H. ve BORAN, M., 1996. Quality Changes in Frozen Whole and Gutted Anchovies during Storage at -18°C. Int. Journal of Food Science and Tech., 31, 527-531. |
|
2. |
BORAN, M. ve KARAÇAM, H., 1996. Değirmendere ve Karadere’de (Trabzon Türkiye) Kirletici Akıların Mevsimsel Değişimi, E.Ü. Su Ürünleri Dergisi, 13 (3-4), 395-402. |
|
3. |
BORAN, M., KARAÇAM, H., ÇELİKKALE, M.S., KÖSE, S., FEYZİOĞLU, M. ve KUTLU, S., 2000. Levels of Heavy Metals in Blue Whiting Caught From the Eastern Black Sea Coast of Turkey. Toxicological and Environmental Chemistry. 75, 67-73. |
|
4. |
BORAN, G., KARAÇAM, H., BORAN, M., 2006. Changes in the Quality of Fish Oils due to Storage Temperature and Time. Food Chemistry (Baskıda). |
|
5. |
Köse, S., BORAN M., BORAN, G., 2006. Storage Properties of Refrigerated Whiting Mince After Mincing by Three Different Methods. Food Chemistry (Baskıda). |