Ders Adı:Endüstriyel Enzimoloji
Ders Kodu:MBGL 7041
Ders İçeriği (Türkçe):Enzimlerin yapısı; sınıflandırılması ve adlandırılması, enzimlerin saflaştırma yöntemleri ,enzimlerin gıda ve hayvan yemi üretimindeki uygulamaları, biyosensörler ve tanı kitleri, bira ve şarap üretiminde kullanılan enzimler, meyve işlemede kullanılan enzimler, tekstil endüstrisinde enzim uygulamaları, enzimlerin tıptaki uygulamaları, enzimlerin kimyasal transformasyonlarda kullanılmaları, enzimlerle trigliseritlerin inesterifikasyonu, deterjanlarda kullanılan enzimler, deri üretiminde endüstriyel enzimler, biyofilm oluşumu ve önlemek için uygulanan yöntemler, enzimlerin fırıncılıkta kullanılması
Ders İçeriği (İngilizce):Structure of Enzymes; Classification and Naming, Purification Methods of Enzymes, Applications of Enzymes in Food and Animal Feed Production, Biosensors and Diagnostic Kits, Enzymes Used in Beer and Wine Production, Enzymes used in fruit processing, Enzyme applications in textile industry, Enzymes applications in medicine, The use of enzymes in chemical transformations, Inesterification of triglycerides with enzymes, Enzymes used in detergents, Industrial enzymes in leather production,
Ders Saati:
Teorik Ders : 3 Uygulama : 0 Laboratuar : 0
Ders Kredisi : 3