Yüksek Lisans Tezi Görüntüleme

Öğrenci: Canan KARAOĞLU
Danışman: Yrd. Doç. Dr. Mustafa USTA
Anabilim Dalı: Lif ve Kağıt Teknolojisi
Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
Üniversite: Karadeniz Teknik Üniversitesi
Tez Adı: BUĞDAY SAPLARINDAN (Triticum aestivum L.em.Thell) ALKALİ S SÜLFİT - ANTRAKİNON - ETANOL YÖNTEMİ İLE KAĞIT HAMURU ÜRETİM KOŞULLARININ BELİRLENMESİ
Tezin Türü: Yüksek Lisans
Kabul Tarihi: 1/7/1994
Sayfa Sayısı: 133
Tez No: T515
Özet:

      

Hamur verimi ve fiziksel özellikleri üzerine etkili olan pişirme parametrelerinden sodyum sülfit oranı, pişirme süresi ve sıcaklığı sistematik olarak değiştirilerek %50 etanol oranında 27 adet pişirme yapılmıştır. Pişirme koşullarının ASAE hamurlarının verimi, fiziksel ve kimyasal özellikleri üzerine etkisini belirlemek için yapılan istatistiksel değerlendirmeler sonucunda optimum pişirme koşulları %14 Na2SO3, 120 dakika pişirme süresi ve 150oC - 170oC pişirme sıcaklığı olarak bulunmuştur.

      

Anahtar Kelimeler: Orgonosolv pişirme yöntemi, Alkali - Sülfit - Antrakinon - Metanol (ASAM) Yöntemi, ASAE Yöntemi, Hamur Özellikleri, Kağıt Direnç Özellikleri, Buğday Sapı.