Yüksek Lisans Tezi Görüntüleme | |||||||||||||||||||||
|
|
||||||||||||||||||||
Özet: | |||||||||||||||||||||
Hamur verimi ve fiziksel özellikleri üzerine etkili olan pişirme parametrelerinden sodyum sülfit oranı, pişirme süresi ve sıcaklığı sistematik olarak değiştirilerek %50 etanol oranında 27 adet pişirme yapılmıştır. Pişirme koşullarının ASAE hamurlarının verimi, fiziksel ve kimyasal özellikleri üzerine etkisini belirlemek için yapılan istatistiksel değerlendirmeler sonucunda optimum pişirme koşulları %14 Na2SO3, 120 dakika pişirme süresi ve 150oC - 170oC pişirme sıcaklığı olarak bulunmuştur. Anahtar Kelimeler: Orgonosolv pişirme yöntemi, Alkali - Sülfit - Antrakinon - Metanol (ASAM) Yöntemi, ASAE Yöntemi, Hamur Özellikleri, Kağıt Direnç Özellikleri, Buğday Sapı.
|