Yüksek Lisans Tezi Görüntüleme | |||||||||||||||||||||
|
|
||||||||||||||||||||
Özet: | |||||||||||||||||||||
P. Bambusoides’ in lif morfolojisi araştırıldıktan sonra kimyasal analizi yapılmıştır. Daha sonra, değişen aktif alkali ve pişirme sürelerinde 16 pişirme denemesi yapılarak elde edilen veriler değerlendirilmiş ve optimum pişirme parametreleri aşağıdaki şekilde bulunmuştur:
Hamur Özellikleri Aktif alkali (% Na2O) 14- (16) Elenmiş Verim, % 44.6-(42.6)(dak.) 90 Elek Artığı % 4.6 - (1.2) Pişirme sıcaklığı, C 165 Toplam Verim % 49.2 - (43.8) Sülfidite, % 25 Kappa No 43.8 -(32.4) Çözelti/sap oranı 5/1 Viskozite cm3/gr 1302-1257
Anahtar Kelimeler : Bambu, Kraft Hamuru, Aktif Alkali, Elenmiş Verim, Kappa Numarası.
|