Ders Adı:Innovative Technologies in Seafood Processing
Ders Kodu:MRNL 7012
Ders İçeriği (Türkçe):Advances in chilling, freezing and thawing and packaging; Advances in edible films and coatings in aquatic foods; High-pressure processing of seafood; Irradiation technology; Application of ultrasonication in seafood processing; Pulsed electric field processing; Innovative dielectric applications for seafood; Ozone application in seafood Processing; Application of natural antimicrobial strategies in seafood preservation; Nanotechnology applications, Novel thermal sterilization technologies in seafood processing; Advances in discard and by-product processing of marine products; Other innovative technologies in seafood processing.
Ders İçeriği (İngilizce):Soğutma, dondurma, çözdürme ve paketlemede ileri teknolojiler; Sucul gıdalarda yenilebilir film ve kaplamalarda gelişmiş teknolojiler; Su ürünlerinde yüksek sıvı basınçla işleme; Işınlama teknolojisi; Su ürünleriişlemede ultrasonik kullanımı; Titreşimi elektrik alan kullanımı ile işleme; Su ürünleri işlemesinde yenilikçi dielektrik uygulamalar; Su ürünleri işlemede ozon uygulaması; Su ürünlerinin korunmasında doğal antimikrobiyal stratejilerin uygulanması; Nanoteknoloji uygulamaları; Su ürünleri işlemede yeni termal sterilizasyon teknolojileri; Denizel kaynakların atıkları ve yan ürünlerinin işlemesindeki gelişmeler; Su ürünleri işlemede diğer yenilikçi teknolojiler.
Ders Saati:
Teorik Ders : 3 Uygulama : 0 Laboratuar : 0
Ders Kredisi : 3