Ders Adı | : | Innovative Technologies in Seafood Processing |
Ders Kodu | : | MRNL 7012 |
Ders İçeriği (Türkçe) | : | Advances in chilling, freezing and thawing and packaging; Advances in edible films and coatings in aquatic foods; High-pressure processing of seafood; Irradiation technology; Application of ultrasonication in seafood processing; Pulsed electric field processing; Innovative dielectric applications for seafood; Ozone application in seafood Processing; Application of natural antimicrobial strategies in seafood preservation; Nanotechnology applications, Novel thermal sterilization technologies in seafood processing; Advances in discard and by-product processing of marine products; Other innovative technologies in seafood processing. |
Ders İçeriği (İngilizce) | : | Soğutma, dondurma, çözdürme ve paketlemede ileri teknolojiler; Sucul gıdalarda yenilebilir film ve kaplamalarda gelişmiş teknolojiler; Su ürünlerinde yüksek sıvı basınçla işleme; Işınlama teknolojisi; Su ürünleriişlemede ultrasonik kullanımı; Titreşimi elektrik alan kullanımı ile işleme; Su ürünleri işlemesinde yenilikçi dielektrik uygulamalar; Su ürünleri işlemede ozon uygulaması; Su ürünlerinin korunmasında doğal antimikrobiyal stratejilerin uygulanması; Nanoteknoloji uygulamaları; Su ürünleri işlemede yeni termal sterilizasyon teknolojileri; Denizel kaynakların atıkları ve yan ürünlerinin işlemesindeki gelişmeler; Su ürünleri işlemede diğer yenilikçi teknolojiler. |
Ders Saati | : |
Teorik Ders : | 3 |
Uygulama : | 0 |
Laboratuar : | 0 |
|
Ders Kredisi |
: |
3 |