Ders Adı | : | Fermentation Technologies |
Ders Kodu | : | MBTL 5040 |
Ders İçeriği (Türkçe) | : | Fermentasyon proseslerine giriş; Mikrobiyal büyüme kinetiği; Endüstriyel olarak önemli mikroorganizamaların izolasyonu, muhafazası ve geliştirilmeleri; Endüstriyel fermentasyon besiyerileri; Sterilizasyon; Endüstriyel fermentasyon için inokülım geliştirme; Fermentör dizaynı; Enstürmantasyon ve kontrol; Havalandırma ve çalkalama; Fermentasyon ürünlerinin geri kazanım ve saflaştırılmaları; Atık arıtımı; Fermentasyon ekonomisi |
Ders İçeriği (İngilizce) | : | An introduction to fermentation processes; Microbial growth kinetics; The isolation, preservation and improvement of industrial important microorganisms; Media for industrial fermentation; Steriization; Development of inocula for industrial fermentation; Design of a fermenter; Insturmentation and control; Aeration and agitation; The recovery and purification of fermentation product; Effluent treatement; Fermentation economics |
Ders Saati | : |
Teorik Ders : | 3 |
Uygulama : | 0 |
Laboratuar : | 0 |
|
Ders Kredisi |
: |
3 |