Ders Adı:Fermentation Technologies
Ders Kodu:MBTL 5040
Ders İçeriği (Türkçe):Fermentasyon proseslerine giriş; Mikrobiyal büyüme kinetiği; Endüstriyel olarak önemli mikroorganizamaların izolasyonu, muhafazası ve geliştirilmeleri; Endüstriyel fermentasyon besiyerileri; Sterilizasyon; Endüstriyel fermentasyon için inokülım geliştirme; Fermentör dizaynı; Enstürmantasyon ve kontrol; Havalandırma ve çalkalama; Fermentasyon ürünlerinin geri kazanım ve saflaştırılmaları; Atık arıtımı; Fermentasyon ekonomisi
Ders İçeriği (İngilizce):An introduction to fermentation processes; Microbial growth kinetics; The isolation, preservation and improvement of industrial important microorganisms; Media for industrial fermentation; Steriization; Development of inocula for industrial fermentation; Design of a fermenter; Insturmentation and control; Aeration and agitation; The recovery and purification of fermentation product; Effluent treatement; Fermentation economics
Ders Saati:
Teorik Ders : 3 Uygulama : 0 Laboratuar : 0
Ders Kredisi : 3